Pienet sienipizzat (10 kpl)

Täyte:
• 4 dl hienonnettuja Marjex® Suolasieniä
• 2 sipulia hienonnettuna
• 2 rkl margariinia tai voita
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kermaa
• 0,25 tl valkopippuria
• Suolaa
• 4-5 tomaattia viipaleina
• 2 tl kirveliä
• 3 dl juustoraastetta

Pohjataikina:

• 2 dl vettä
• 15 g hiivaa
• 1 tl suolaa
• 3 rkl öljyä
• 5 dl vehnäjauhoja

Valmistus

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy sekä vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Pyöritä palat palloiksi  ja taputtele ne kämmenellä pyöreiksi pizzapohjiksi. Anna pohjien kohota uunipellillä leivinpaperin päällä. Valmista sillä aikaa täyte.
Ruskista sienet ja sipulit kevyesti rasvassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kerma. Anna seoksen kiehua hetken.
Mausta muhennos valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Levitä sienimuhennos kohonneiden pizzapohjien päälle. Levitä päälle viipaloidut tomaatit, ripottele pinnalle kirveli ja juustoraaste. Paista pizzoja 250 asteessa 12-15 minuuttia.

Vihje: Halutessasi voit leipoa taikinasta myös yhden suuren pizzan.

Reseptissä käytetyt Marjex -tuotteet

SUOLASIENET

Marjex Suolasienisekoitus, 350g

SUOLASIENET

Marjex Suolakantarelli, 350g

SUOLASIENET

Marjex Suolahaaparousku, 350g

SUOLASIENET

Marjex Suolakangasrousku, 350g

Lisää samankaltaisia reseptejä