Pienet sienipizzat (10 kpl)
Täyte:
• 4 dl hienonnettuja Marjex® Suolasieniä
• 2 sipulia hienonnettuna
• 2 rkl margariinia tai voita
• 1 dl vehnäjauhoja
• 1 dl kermaa
• 0,25 tl valkopippuria
• Suolaa
• 4-5 tomaattia viipaleina
• 2 tl kirveliä
• 3 dl juustoraastetta
Pohjataikina:
• 2 dl vettä
• 15 g hiivaa
• 1 tl suolaa
• 3 rkl öljyä
• 5 dl vehnäjauhoja
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy sekä vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 10 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ne kämmenellä pyöreiksi pizzapohjiksi. Anna pohjien kohota uunipellillä leivinpaperin päällä. Valmista sillä aikaa täyte.
Ruskista sienet ja sipulit kevyesti rasvassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kerma. Anna seoksen kiehua hetken.
Mausta muhennos valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla. Levitä sienimuhennos kohonneiden pizzapohjien päälle. Levitä päälle viipaloidut tomaatit, ripottele pinnalle kirveli ja juustoraaste. Paista pizzoja 250 asteessa 12-15 minuuttia.
Vihje: Halutessasi voit leipoa taikinasta myös yhden suuren pizzan.
Reseptissä käytetyt Marjex -tuotteet
SUOLASIENET
Marjex Suolasienisekoitus, 350g
SUOLASIENET
Marjex Suolakantarelli, 350g
SUOLASIENET
Marjex Suolahaaparousku, 350g
SUOLASIENET
Marjex Suolakangasrousku, 350g