Marjex® herkkutatti pakaste, 1kg
Boletus edulis, B. pinophilus, B.reticulatus
Ravintoarvo:
Herkkutatti sisältää runsaasti kuitua. Se sisältää erityisesti B2-, B3- ja D-vitamiineja ja folaattia sekä kaliumia, sinkkiä ja seleeniä.
Käyttö:
Aikoinaan vuosisadan vaihteen tienoilla Itä-Suomesta vietiin herkkutatteja Venäjälle Pietariin, jossa hienosto herkutteli niillä. Nykyisin niitä viedään Suomesta erityisesti Italiaan ja Saksaan. Suomalaiset keräävät herkkutatteja innokkaasti. Sieni paistetaan sellaisenaan tai kuivataan viipaleina ja käytetään herkullisen sienikeiton tai muhennoksen aineksena.
Säilytys:
Pakastelämpötilassa (- 18 °C)
Jääkaapissa 2 vuorokautta.
Sulaneita sieniä ei saa jäädyttää uudelleen.
Kasvupaikat:
Herkkutatti (Boletus edulis) kasvaa havumetsissä, erityisesti tuoreissa kangasmetsissä kuusen seuralaisena. Männynherkkutatti (B.pinophilus) on männyn seuralainen ja esiintyy näin ollen kuivemmilla mailla kuin herkkutatti. Tammenherkkutatti (B.reticulatus) kasvaa lehdoissa tammen juurisienenä. Herkkutattia tavataan lähes koko maan alueella, yleisimmin Etelä- ja Keski-Suomessa. Erityisesti Keski-Suomen itäosat ovat hyviä herkkutatin kasvualueita.
Lähde ja lisätietoa: https://www.arktisetaromit.fi/fi/sienet/luonnonsienet/herkkutatti/