Marjex® kantarelli pakaste, 1kg
Cantharellus cibarius
Ravintoarvo:
Kantarelli eli keltavahvero sisältää runsaasti D-vitamiinia sekä se on hyvä kaliumin, raudan ja seleenin lähde. Käsittelemätön kantarelli sisältää vain vähän rasvaa, mutta suurin osa koostuu monityydyttymättömiin rasvahappoihin kuuluvasta linolihaposta.
Käyttö:
Parhaimmillaan keltavahvero on heti poimimisen jälkeen. Se sopii valmistettavaksi mitä moninaisimmin tavoin, eikä se vaadi esikäsittelyä. Kantarelli voidaan kuivata, pakastaa ja säilöä suolaliemeen. Lisäksi se säilyy tuoreena jääkaapissa sieneksi varsin hyvin, jopa useita päiviä.
Säilytys:
Pakastelämpötilassa (- 18 °C)
Jääkaapissa 2 vuorokautta.
Sulaneita sieniä ei saa jäädyttää uudelleen.
Kasvupaikat:
Kantarellia esiintyy yleisesti maan etelä- ja keskiosissa. Pohjoisimmat esiintymät ovat Lapissa asti. Kantarelli on koivun juurisieni. Sientä tavataan varsin monipuolisilla maasto- ja metsätyypeillä, ei kuitenkaan kovin tiheissä ja synkissä metsissä. Hyviä kantarellipaikkoja ovat esim. järvien rannoilla ja saarissa olevat seka- ja lehtipuumetsät. Hyvät keltavahveropaikat kannattaa tarkastaa vuosittain, koska sieni viihtyy samalla kasvupaikalla useiden vuosien ajan.
Lähde ja lisätietoa: https://www.arktisetaromit.fi/fi/sienet/luonnonsienet/keltavahvero/