Marjex® suppilovahvero pakaste, 1kg
Cantharellus tubaeformis
Ravintoarvo:
Suppilovahverossa on runsaasti D-vitamiinia. Talvella sienen käyttö lisää luonnollisella tavalla väestön D-vitamiinin saantia.
Käyttö:
Ohutmaltoisena sienenä suppilovahverot sopivat hyvin kuivattaviksi ja pakastettaviksi. Kuivaus onnistuu myös kotioloissa mainiosti. Pakastettaessa sienten ravintoarvo säilyy hyvin, mutta maku saattaa muuttua vetiseksi. Suppilovahvero sopii tietysti myös sellaisenaan paistettavaksi, pakastettavaksi ja mausteliemeen laitettavaksi.
Säilytys:
Pakastelämpötilassa (- 18 °C)
Jääkaapissa 2 vuorokautta.
Sulaneita sieniä ei saa jäädyttää uudelleen.
Kasvupaikat:
Suppilovahvero kasvaa yleisenä Etelä- ja Keski-Suomessa. Sen esiintymispaikkoja ovat sammaleiset metsät, usein kuusikot, mutta myös sekametsät. Se kasvaa tavallisesti suurina ryhminä samoilla paikoilla vuodesta toiseen. Sienestäjän voi aluksi olla hankala niitä löytää, sillä ne kasvavat sammaleeseen syvälle uponneina. Hyvinä satovuosina sitä esiintyy selvästi enemmän kuin lähisukulaista kantarellia.
Lähde ja lisätietoa: https://www.arktisetaromit.fi/fi/sienet/luonnonsienet/suppilovahvero/